3η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (25-1-2022)

9η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (15-2-2022)

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

9η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (15-2-2022)

9η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (15-2-2022)

Προχωράνε οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια σταθμών παρακολούθησης κατάστασης οδοστρώματος, εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (πλην της Εγνατίας Οδού), μήκους περί τα 569km  για τον αποχιονισμό και την αντιμετώπιση του παγετού του Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς σήμερα συγκροτήθηκε η επιτροπή διαγωνισμού.

Κύρια πηγή πληροφορίας μέχρι σήμερα, για τον ημερήσιο προγραμματισμό αλατοδιανομής είναι τα δελτία πρόγνωσης καιρού της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου και τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας, τα οποία πραγματοποιούν εποχούμενες περιπολίες και ενημερώνουν για την κατάσταση του ΕΟΔ και τις καιρικές συνθήκες.

Με τους σταθμούς παρακολούθησης κατάστασης του οδοστρώματος, θα λαμβάνονται, σε πραγματικό χρόνο, ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση του (ξηρό, υγρό, χιονισμένο, παγωμένο), ώστε οι υπηρεσίες μας να δρουν αποτελεσματικότερα και με λιγότερο κόστος.

Εκσυγχρονίζουμε τη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού με την έγκριση της υποβολής πρότασης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Δαδαμόγια Αικατερίνης από την οικονομική επιτροπή, για το έργο:

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ»,

προϋπολογισμού 27.624,00€, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο χρησιμοποιείται για την φιλοξενία πολλών εκδηλώσεων, διάφορων κοινωνικών ομάδων.

Προχωράνε οι διαδικασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας με την σημερινή έγκριση του πρακτικού IΙ της Επιτροπής διεξαγωγής ηλεκτρονικού διαγωνισμού της μελέτης

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ Χ.Θ. 35+500 ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΛΑΡΙΣΑΣ» Προϋπολογισμού 76.025,31 € (με Φ.Π.Α. 24%)