Συνάντηση εργασίας για την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς λυμάτων λεκάνης της Εορδαίας - Διοικητήριο ΖΕΠ

Διαβούλευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γιώργου με τους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Διαβούλευση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γιώργου με τους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου

Το συμπληρωματικό τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων την επόμενη προγραμματική περίοδο για τη Δυτική Μακεδονία επεσήμανε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της διαβούλευσης που γίνεται την περίοδο αυτή σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια στη Δυτική Μακεδονία και κάλεσε τις δημοτικές αρχές να ετοιμάσουν, μέσα στο επόμενο δίμηνο, τεκμηριωμένες προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα αποτελούν και τα επιχειρησιακά σχέδια των Δήμων τους.

Στη συνέχεια θα δοθεί προτεραιότητα σε ώριμες μελέτες για την ένταξή τους στο κατάλληλο πρόγραμμα, μεταξύ όλων αυτών που θα τρέξουν την επόμενη διετία (ως μεταβατική περίοδος της δίκαιης μετάβασης), ενώ οι αναγκαίες μελέτες που θα τεκμηριωθούν, θα επιλεγούν προς ένταξη στα προγράμματα της επόμενης περιόδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Κασαπίδη για την Ο.Χ.Ε. λιμνών και το σπουδαίο περιεχόμενό της για τις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» υπό τον κ. Σταύρο Μπένο, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών που θα βοηθήσουν σημαντικά στην υλοποίηση των προτάσεων της Ο.Χ.Ε.

Ξεχωριστή και η σημασία που δίνουν από κοινού Δήμοι και Περιφέρεια για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Αμυνταίου, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις τόσο του κ. Μπιτάκη όσο και του κ. Κασαπίδη.

Αργότερα, στο Δημαρχείο Φλώρινας, ο κ. Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υποδομές μεταφορών που σχεδιάζει να αναβαθμίσει και να ολοκληρώσει η Περιφερειακή Αρχή, τόσο για τον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, όσο και για το δρόμο Φλώρινας – Πισοδερίου.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Κασαπίδης και στην προσπάθεια που καταβάλλει για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής προς Αλβανία και την αναβάθμιση της αντίστοιχης προς Θεσσαλονίκη.

Η διαβούλευση, υπενθύμισε ο Περιφερειάρχης πως, θα συνεχιστεί με τα Δημοτικά Συμβούλια σε έξι θεματικά και τέσσερα περιφερειακά συνέδρια, επισημαίνοντας την καταληκτική τους ημερομηνία εντός του Σεπτεμβρίου.