Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας

Ο κ. Κιοσές Ιωάννης

Κιοσές Ιωάννης

Ο Κιοσές Ιωάννης του Αθανάσιου γεννήθηκε στο Φιλώτα Φλώρινας. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Γρηγοριάδου Αλεξάνδρα και πατέρας τριών τέκνων, της Κοκκώνης (27 ετών – Ιατρός), της Ιωάννας (24 ετών – φοιτήτρια ιατρικής Α.Π.Θ.) και του Αθανάσιου (14 ετών – Μαθητής Γυμνασίου).

Το 1978 εισήλθε στη Σ.Σ.Ε. (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων). Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1982, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός (ΠΖ).

Από τον Ιούνιο του 1982 έως τον Ιούνιο του 2010 που αποστρατεύτηκε, υπηρέτησε σε θέσεις ανάλογες του βαθμού και των καθηκόντων του.

Διοίκησε υπομονάδες, ανεξάρτητη υπομονάδα και Μηχανοκίνητη Μονάδα Πεζικού.

Εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις ανάλογες του βαθμού του.

Διοίκησε Συγκρότημα και Σχηματισμό.

Συμμετείχε σε αποστολές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνεργασίας, σύσφιξης σχέσεων, σταθεροποίησης και εδραίωσης της ειρήνης με άλλες χώρες, όπως η Αρμενία και η Σλοβακία.

Στις πρώτες αιρετές περιφερειακές εκλογές του 2010, (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Π.Ε. Φλώρινας.

Συμμετείχε ως τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ανάπτυξης και Εμπορίου της Περιφέρειας.

Εργάσθηκε ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 επανεξελέγη περιφερειακός σύμβουλος, πρώτος σε ψήφους στην Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά την  περίοδο 2014 – 2019 συμμετείχε ως τακτικό μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι μέλος της Ε.Α.Α.Σ./ Παραρτήματος Φλώρινας και ενεργό μέλος πολιτιστικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων.

Με κατατακτήριες εξετάσεις και το πτυχίο της Σ.Σ.Ε. εισήλθε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πλην όμως, λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων, δεν περάτωσε τις σπουδές.

Μιλάει την αγγλική γλώσσα.

Κατά τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές στις 26 Μαίου 2019 «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Φλώρινας.

ΜΕ απόφαση του περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργιου Κασαπίδη, ορίσθηκε από 1ης Σεπτεμβρίου 2019 χωριταξικός Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας