Οικονομική Επιτροπή ΠΔΜ live

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (19-11-2021)

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (19-11-2021)

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (19-11-2021)

Έγκριση έλαβε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, η  πρόταση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Π.Ε. Φλώρινας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας (ΟΧΕ), της πράξης

«Μελέτη για την κατασκευή – βελτίωση Ε.Ο. 15 από διασταύρωση με Ε.Ο. 2 Φλώρινας – Καστοριάς μέχρι το μεθοριακό σταθμό Λαιμού».

Αντικείμενο της πρότασης είναι η μελέτη για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών σύνδεσης του Δήμου Πρεσπών με σήραγγα στη θέση Περβάλι με το εθνικό δίκτυο Φλώρινας – Καστοριάς και μέσω αυτού με τη νέα Ε.Ο. Κοζάνης – Φλώρινας και την Εγνατία Οδό.

Η σημασία κατασκευής του έργου είναι μεγάλη, καθώς με την ολοκλήρωση του βελτιώνεται σημαντικά η κυκλοφοριακή σύνδεση των Πρεσπών με την πόλη της Φλώρινας και την Καστοριά.

Στην ίδια συνεδρίαση, δόθηκε έγκριση δαπάνης για υπηρεσίες αναλύσεων δειγμάτων γουνοφόρων ζώων για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2, σε συνέχεια των ενεργειών ενεργητικής και παθητικής επιτήρησης με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, που έχουν ξεκινήσει από την έναρξη της πανδημίας.

Το ύψος της δαπάνης ανέρχεται σε 22.500 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 500 τεστ με τη μέθοδο ομαδοποίησης-pooling.

Τέλος, δόθηκε η έγκριση για τη δαπάνη της  πληρωμής των Επικουρικών Γιατρών που στελεχώνουν το Γ. Ν. Καστοριάς, το Γ. Ν. Γρεβενών, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει απρόσκοπτα να εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δυτικομακεδόνων, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών στο σύνολο της επικράτειάς της.