Συνάντηση εργασίας για την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς λυμάτων λεκάνης της Εορδαίας - Διοικητήριο ΖΕΠ

Συνάντηση εργασίας για την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς λυμάτων λεκάνης της Εορδαίας και της αναβάθμισης του ΕΕΛ

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνάντηση εργασίας για την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς λυμάτων λεκάνης της Εορδαίας και της αναβάθμισης του ΕΕΛ.

Συνάντηση εργασίας για την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς λυμάτων λεκάνης της Εορδαίας και της αναβάθμισης του ΕΕΛ.

Σε συνέχεια των ενεργειών υποστήριξης και επιτάχυνσης υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων της λεκάνης της Εορδαίας και της αναβάθμισης του ΕΕΛ, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κασαπίδη, στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Στη συνάντηση εργασίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Εορδαίας, δικαιούχου του έργου, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης και της ΑΝ.ΚΟ.

Από τη συνάντηση και την ενημέρωση που υπήρξε τόσο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες όσο και από την ΑΝ.ΚΟ, προέκυψε σημαντική πρόοδος, με ορισμένα έργα να δημοπρατούνται στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έπειτα από αδυναμία των υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας να δημοπρατήσουν και να εκτελέσουν τα εξαιρετικής σπουδαιότητας για την περιοχή έργα επι σειρά ετών, ανέλαβε κατόπιν υπογραφής σχετικής προγραμματικής σύμβασης την υποστήριξη του Δήμου.

Με την έως τώρα συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου να αποδίδει τα μέγιστα, το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας για την περιοχή της Εορδαίας και του Αμυνταίου βρίσκονται έπειτα από δεκαετίες αδράνειας, σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, η παρακολούθηση των συγκεκριμένων έργων θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, με αντίστοιχες συσκέψεις παρουσία όλων των φορέων, σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει ξανά οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ολιγωρία.