Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών και άμεσα να ενταχθούν νέες περιπτώσεις στο πρόγραμμα αποζημιώσεων μέσω κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Βιολογική Κτηνοτροφία

Με παρέμβαση του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών κ.κ. Μαυρουδή Βορίδη και Χρήστο Σταϊκούρα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης τονίζει την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί  της Περιφέρειας και ζητάει την επίσπευση της ολοκλήρωσης των πληρωμών για τις εκκρεμείς αποζημιώσεις των προηγούμενων ετών και την άμεση αποζημίωση των καλλιεργειών που υπέστησαν ζημίες την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Επισημαίνει επίσης την ανάγκη για ενίσχυση των κτηνοτρόφων εξαιτίας της χαμηλής απορρόφησης των κρεάτων από τις αγορές της Ε.Ε. αλλά και της μείωσης της παραγωγής τους  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Κασαπίδης προτείνει την ένταξη των παραγωγών στο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) προκειμένου να καλυφθεί άμεσα ένα μέρος των υποχρεώσεων τους και να στηριχθεί το μειωμένο για την φετινή χρονιά εισόδημά τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

epistoli-kasapidi-de- minimis-gia-protogeni-tomea