Εποικοδομητική η συνάντηση Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδε για την ανακούφιση των πληγέντων στα Δ.Δ. Βαλτόνερων και Φανού του Δήμου Αμυνταίου

Εποικοδομητική η συνάντηση Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη με τον Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδε για την ανακούφιση των πληγέντων στα Δ.Δ. Βαλτόνερων και Φανού του Δήμου Αμυνταίου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από κατολισθητικά φαινόμενα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να επιλυθεί οριστικά ένα πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες πολλούς οικισμούς της περιοχής.  

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δέδε, παρουσία ειδικών επιστημόνων, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα και δρομολογήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την ανακούφιση των κατοίκων των πληγέντων οικισμών από τις κατολισθήσεις.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση της Κυβέρνησης στο αίτημα της Περιφέρειας ώστε να δρομολογηθούν άμεσα όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής που έτυχε της αδιαφορίας των υπευθύνων τα τελευταία χρόνια.

«Δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη όλων των διαδικασιών, μετά των νομοθετικών ρυθμίσεων που θα γίνουνε, με τέσσερα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να κινήσουμε τις διαδικασίες τα κτίσματα τα οποία βρίσκονται σε μία επικινδυνότητα άμεσα οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν και να τύχουν όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

Σε δεύτερο επίπεδο, θα γίνει καταγραφή όλων των κτισμάτων μαζί με την παρακολούθηση του φαινομένου και μία γεωτεχνική μελέτη που θα δίνει οριστική απάντηση στις όποιες ανησυχίες και αμφιβολίες των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Βίντεο: