Συνάντηση εργασίας για την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς λυμάτων λεκάνης της Εορδαίας - Διοικητήριο ΖΕΠ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στις ΤΚ Αγίου Παντελεήμονα και Πετρών του Δήμου Αμυνταίου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στις ΤΚ Αγίου Παντελεήμονα και Πετρών του Δήμου Αμυνταίου.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στις ΤΚ Αγίου Παντελεήμονα και Πετρών του Δήμου Αμυνταίου.

Τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, το χωριό με το μεγαλύτερο αμπελώνα στη Δυτική Μακεδονία, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, στο πλαίσιο τακτικών επισκέψεων σε χωριά και οικισμούς της υπαίθρου.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Κιοσέ Ιωάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Άμπα Βασίλειο, συναντήθηκε με το προεδρείο του αμπελουργικού συνεταιρισμού, του μοναδικού στο κλάδο της αμπελουργίας στα όρια της Δυτικής Μακεδονίας.

Συζήτησαν διεξοδικά προτάσεις της διοίκησης για ανάπτυξη αναγκαίων βασικών υποδομών που θα βοηθήσουν την παραγωγή και το εισόδημα των αμπελουργών.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την προοπτική δημιουργίας ετικέτας κρασιού από το Συνεταιρισμό, με την αρωγή και της Περιφέρειας, που θα ενισχύσει και  το εισόδημα αλλά και την ήδη καλή φήμη της ευρύτερης περιοχής του Δ. Αμυνταίου ως ζώνη παραγωγής οίνου ανώτερης ποιότητας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η επίσκεψη του Περιφερειάρχη συνέπεσε με τη δημοσίευση δεδομένων, των δηλώσεων συγκομιδής των παραγωγών, που κάνουν οι αμπελουργοί και καθιστούν τη Φλώρινα ως την πιο τυπική – συνεπή αμπελοοινική περιοχή της Ελλάδας, καθώς το ποσοστό των ετήσιων δηλώσεων συγκομιδής ανά καλλιεργήσιμη έκταση, άγγιξε για το 2020 το 96%.

Χαιρετίζοντας τις ευχάριστες αυτές δημοσιεύσεις ο κ. Κασαπίδης, τόνισε πως το γεγονός αποτελεί μια τιμητική διάκριση όχι μόνο για τους αμπελουργούς και οινοποιούς της Φλώρινας αλλά και για την αρμόδια υπηρεσία και όλη τη Δυτική Μακεδονία που αποδεικνύει, ότι η σημαντικότερη παράμετρος για το ποιοτικό κρασί και γενικότερα τα αγροτικά προϊόντα είναι η αγάπη, η συνέπεια και η τιμιότητα σε συνδυασμό με το μικροκλίμα και το γενετικό υλικό.

 

 

 

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στις

ΤΚ Αγίου Παντελεήμονα και Πετρών του Δήμου Αμυνταίου.

Τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, το χωριό με το μεγαλύτερο αμπελώνα στη Δυτική

Μακεδονία, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, στο πλαίσιο τακτικών

επισκέψεων σε χωριά και οικισμούς της υπαίθρου.