Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

Την επίσημη έναρξη της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, σηματοδότησε με τη χθεσινή επίσκεψή του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στο Δήμο Βοΐου και τη συμμετοχή του σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βοΐου.

Η διαβούλευση αφορά στην προετοιμασία σχεδιασμού και κατάρτισης σημαντικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, η οποία λαμβάνει χώρα την περίοδο αυτή για την Περιφέρειά μας.

Τα προγράμματα αυτά είναι το Νέο Επιχειρησιακό και το Νέο Εθνικό Αναπτυξιακό (πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), τα οποία θα διαρθρωθούν με το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα αποτελέσουν το βασικό κορμό χρηματοδότησης έργων και δράσεων για την επόμενη προγραμματική περίοδο για την Περιφέρεια μας.

Επίσης, ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε και σε πόρους που μπορούν να αντληθούν από φορείς της Αυτοδιοίκησης την προσεχή περίοδο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών, αλλά και έργων σε στοχευμένους τομείς για την αυτοδιοίκηση.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο σκοπός των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των 13 Δήμων της Περιφέρειάς μας είναι διττός:

τόσο η συγκέντρωση όλων των έτοιμων μελετών,  όσο και η αναζήτηση και η καταγραφή όσων αναγκαιούν για έργα και δράσεις που θα ενσωματωθούν στον τρέχοντα σχεδιασμό του συνόλου των επικείμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας τις δυσχέρειες στην κοινωνία και οικονομία της περιοχής.

Ταυτόχρονα, κατέθεσε δέσμη προτάσεων με συγκεκριμένα έργα και δράσεις που καλύπτουν τις ανάγκες αναπτυξιακού σχεδιασμού, που έχουν  ήδη δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή.

Κλείνοντας ο κ Κασαπίδης ζήτησε την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων αλλά και των απλών πολιτών να καταθέσουν προτάσεις για το καλό του τόπου.

Αυτό θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν είτε μέσω της διαβούλευσης στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων είτε δια μέσου των ειδικών συνεδρίων (κλαδικών και περιφερειακών) που προγραμματίζεται να λάβουν χώρα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα Έναρξη της διαβούλευσης του Γιώργου Κασαπίδη με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

Οι επόμενες επισκέψεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στους Δήμους της Περιφέρειας έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Δημάρχους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται (pdf).

programma-episkepsis-kasapidi-stoys-dimoys-10-7-2020-v2