Αντιπροσωπεία ξένων δημοσιογράφων στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κερνάμε Ελλάδα Κοζάνη 2016

Κερνάμε Ελλάδα

Αντιπροσωπεία ξένων δημοσιογράφων στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ – Στην αποστολή και ο Έλληνας νικητής του Ιταλικού Master Chef Σπύρος Θεοδωρίδης.

Δημοσιογράφοι απο την Ιταλία, Τουρκία, Σερβία και Ρουμανία θα βρεθούν στη Δυτική Μακεδονία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, προσκεκλημένοι της Περιφέρειας και του ΕΟΤ, για να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και να περιηγηθούν στην περιοχή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού “Κερνάμε Ελλάδα” που θα πραγματοποιηθεί στις 11,12 και 13 Νοεμβρίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Οι δημοσιογράφοι θα ξεναγηθούν στις ομορφιές της Δυτικής Μακεδονίας και σε χώρους αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος (Αιανή, Βυζαντινά κάστρα Σερβίων, Νυμφαίο, Καστοριά) ενώ θα μάθουν περισσότερα για τον κρόκο Κοζάνης, πρωταγωνιστή του Φεστιβάλ, την καλλιέργεια ελιάς στα Ίμερα, την οινοπαραγωγή στην περιοχή του Αμυνταίου και του Βελβεντού και τα παραδοσιακά ρακοκάζανα.

Στη φιλοξενία των δημοσιογράφων αρωγοί στέκονται οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου και του κλάδου της εστίασης της Δυτικής Μακεδονίας.