3η σύσκεψη για την ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου

3η σύσκεψη για την ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

3η σύσκεψη για την ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Κοζάνης, συνεδρίασε για 3η φορά η Επιτροπή Συντονισμού για την Ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν οι: Θεόδωρος Καρυπίδης-Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θέμης Μουμουλίδης-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς-Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης-Δήμαρχος Π.Ε. Κοζάνης, Αθανάσιος Κοσματόπουλος-Δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού, Σταύρος Γιαννακίδης- Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΔΜ για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ και των Έργων, Κυριάκος Ιωαννίδης-Εντεταλμένος Σύμβουλος ΠΔΜ για την παρακολούθηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Μαργαρίτης-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κοζάνης (Εκπρόσωπος του μέλους της Επιτροπής Γιώργου Δακή).

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσιάστηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) Γιώργο Αμανατίδη, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών που πρόκειται να γίνουν στο προσεχές διάστημα, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τα θέματα που ολοκληρώθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη σύσκεψη. Επίσης παρουσιάστηκαν από πλευράς ΑΝΚΟ συγκεκριμένα Προγράμματα τα οποία θα προχωρήσουν μέσα στο 2018 και αφορούν χρηματοδότηση δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι θα επενδύσουν στην ευρύτερη παραλίμνια περιοχή της λίμνης Πολυφυτου.

Ακολούθως ο Ιχθυολόγος Αθανάσιος Κουλέτσος έκανε σε όλους τους παριστάμενους μια διεξοδική ανάλυση για την ορθή αλιευτική διαχείριση της λίμνης και τα ζητήματα ιχθυοκαλλιέργειας.

Από πλευράς του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος όλων των φορέων προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης της συγκεκριμένης περιοχής, την οποία χαρακτήρισε ως «φιλέτο ανάπτυξης» της Π.Ε. Κοζάνης και υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός φορέα διαχείρισης ή ενός συστήματος διοίκησης της λίμνης, ο οποίος θα συγκεκριμενοποιήσει τις ενέργειες και θα προχωρήσει όλες τις δράσεις συντονισμένα.

Ακόμα ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι αναμένεται νομοθετική ρύθμιση η οποία θα επιλύσει θέματα και θα συμβάλλει στην δημιουργία των προϋποθέσεων για την πραγματοποίηση των στόχων που έθεσε μέσω συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων η Επιτροπή.

Τέλος να σημειωθεί ότι παρόντες στην σύσκεψη ήταν και οι:

Δημήτριος Δρογούτης-Πρόεδρος Τ.Κ. Γούλων, Νικόλαος Αρβανίτης-Πρόεδρος Τ.Κ. Ρυμνίου, Γεώργιος Καρανάνος-Πρόεδρος Τ.Κ. Καισαρειας, Σοφία Νικολαΐδου-Πρόεδρος Τ.Κ. Αυλών, Ερεοφίλη Φουντούλη-Πρόεδρος Τ.Κ. Πολυφυτου, Ξενοφών Βαΐζογλου-Πρόεδρος Τ.Κ. Νεραϊδας, Γεώργιος Διαμαντής Πρόεδρος Τ.Κ. Κρανιδίων, Νικόλαος Κουρτίδης-Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου, Ιάκωβος Βαΐζογλου-Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης και τα στελέχη της ΑΝΚΟ Ζωή Γκερεχτέ και Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

3η σύσκεψη για την ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου 3η σύσκεψη για την ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου 3η σύσκεψη για την ανάπτυξη της Λίμνης Πολυφύτου