Στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Καστοριά παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αμαλία Κούσκουρα

Στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Καστοριά παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Αμαλία Κούσκουρα

Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Αμαλία Κούσκουρα παραβρέθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2015 στην εκδήλωση – ενημέρωση των μελών του και των πολιτών, στο πλαίσιο της πληροφόρησης και δημοσιότητας του Έργου: «ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Δυτική Μακεδονία και την πόλη της Καστοριάς.

Στην εκδήλωση έγινε και η παρουσίαση του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 από στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής.

Η κυρία Κούσκουρα, αναφέρθηκε στο σύνολο του Επιχειρησιακού Προγράμματος και ειδικότερα στις κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδιασμού για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

“Το επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας μας αποτελεί εργαλείο προώθησης της εσωτερικής και περιφερειακής ανάπτυξης της. Αποτελεί το πενταετές σχέδιο δράσης που αντανακλά το όραμα της περιφερειακής αρχής και των προτεραιοτήτων του αναπτυξιακού της σχεδιασμού.

Συνιστά βασικό αναπτυξιακό εργαλείο ενσωματώνοντας τις κατευθύνσεις και πολιτικές προτεραιότητες της ηγεσίας της περιφέρειας με τη δομή του να ακολουθεί τη δομή των θεματικών στόχων του νέου ΕΣΠΑ και της στρατηγικής της Ευρώπης 2020 ”.

Σχετικά με το ρόλο του Οικονομικού Επιμελητήριο η κ. Κούσκουρα ανέφερε:

«Για τον ορθό σχεδιασμό του πλαισίου ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που για εμάς ως περιφερειακή αρχή έρχεται ως μια από τις προτεραιότητες για την αναπτυξιακή μας πορεία, η διασύνδεση του οικονομικού επιμελητηρίου με τα επιστημονικά επιμελητήρια της περιφέρειάς μας, απαιτείται να είναι ενδυναμωμένη στη βάση της καλύτερης ανταπόκρισης των δράσεων υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Ο ρόλος του οικονομικού επιμελητηρίου στα πλαίσια των ενεργειών και δράσεων, στην εξειδίκευση των προτάσεων για την ενίσχυση και τόνωση της αναπτυξιακής πορείας και της επιχειρηματικότητας αλλά και προσέγγισης και παρέμβασης σε κεντρικό επίπεδο για την ανταπόκριση στις ανάγκες των περιφερειών για θέματα της αναπτυξιακής πορείας είναι σημαντικός.

Επιζητούμε σχεδιασμούς και δράσεις για την ενίσχυση κάθετων και όχι οριζόντιων πολιτικών που ανταποκρίνονται στις ειδικές αναπτυξιακές ανάγκες της περιφέρειάς μας».

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο η κ. Κούσκουρα, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κόλλιας Κωνσταντίνος, o πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Καρακάσης Eμμανουήλ και το στέλεχος του Υπουργείου Ανάπτυξης υπεύθυνη έργου “ψηφιακή σύγκληση” Τσανάκα Ελένη.

oikonomiko-epimelhthrio-slider

oikonomiko-epimelhthrio1oikonomiko-epimelhthrio2