Κασαπίδης Γεώργιος Live - Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η ρήτρα δίκαιης μετάβασης, συζητήθηκαν από τον Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Επικρατείας, μέσω τηλεδιάσκεψης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η ρήτρα δίκαιης μετάβασης, συζητήθηκαν από τον Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Επικρατείας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Την άμεση στήριξη στα θέματα που έχουν ήδη τεθεί από τη Περιφερειακή Αρχή σε αρμόδια υπουργεία, ζήτησε από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό.

Η επιτάχυνση εφαρμογής της ρήτρας δίκαιης μετάβασης απ’ όλα τα υπουργεία, η ένταξη μεγάλων έργων της Δυτικής Μακεδονίας στο ταμείο ανάκαμψης, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και αιτήματα για χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες της Περιφέρειας, τέθηκαν για ακόμη  μια φορά από τον Περιφερειάρχη προς τον κ. Υπουργό.

Παράλληλα, ο κ. Κασαπίδης έθεσε το αίτημα για την πρόσθετη ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid 19.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύτηκε για τις ενέργειες υποστήριξης των θεμάτων της Περιφέρειας και ανέλαβε προσωπικά, μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη, την υπόθεση αποκατάστασης της συζύγου του άτυχου εφοριακού, που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά την επίθεση που δέχθηκε με τσεκούρι στην Εφορεία Κοζάνης.