200 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία συνεστήθη με απόφαση του Πρωθυπουργού και την Προεδρία της κας Γιάννας Αγγελοπούλου για να συντονίσει το μεγάλο έργο της απόδοσης τιμής για τα 200 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας, ξεκίνησε ήδη την προσπάθειά της

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η επέτειος των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης αλλά και η πορεία των 200 χρόνων αποτελεί ιδανική ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτά που πετύχαμε, αλλά κι αυτά που χάσαμε, να προσδιορίσουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε. Μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον αλλά και συνομιλίας με τον υπόλοιπο κόσμο με τη σημερινή μας ταυτότητα, ως μελών ενός κράτους σύγχρονου, δημοκρατικού κι αναπόσπαστου τμήματος της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε τον ρόλο που οι Περιφέρειες μπορούν να παίξουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύουμε απολύτως ότι η Αυτοδιοίκηση και μπορεί και θέλει να είναι σύμμαχος σ΄αυτό το έργο.

Σύντομα θα επιδιώξουμε να τα πούμε από κοντά.

Σήμερα ωστόσο, ξεκινούμε μια σταθερή σχέση επικοινωνίας μαζί σας που θα επιτρέψει να εκπέμψουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό κι ενωτικό μήνυμα.

Στο πλαίσιο αυτό, σας στέλνουμε χρήσιμο, πιστεύουμε, υλικό από την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής που έγινε στις 18 Δεκεμβρίου, σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», τους 4 άξονες στους οποίους θα ενταχθούν οι δράσεις και εκδηλώσεις της επετείου, καθώς και τον τρόπο υποβολής κι αξιολόγησης των προτάσεων στην πλατφόρμα apply.greece2021.gr όπου καθένας, είτε είναι φυσικό, είτε νομικό πρόσωπο μπορεί να καταθέσει.

Για να διευκολυνθεί η ενημέρωση των πολιτών θα σας παρακαλούσαμε να αναρτήσετε το σχετικό υλικό στην ιστοσελίδα της Περιφέρειάς σας.

 

Με εκτίμηση

Αθανάσιος Κανταρτζής
Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»