Επιμορφωτική ημερίδα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Επιμορφωτική ημερίδα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ημερίδα με θέμα τη βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων διοργάνωσε στο Κοβεντάρειο το πρωί της Τρίτης η σχολική σύμβουλος A/θμιας Εκπαίδευσης της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κοζάνης, με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών.

Στις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίζονται στο σύγχρονο σχολείο και την αποδόμηση των στερεοτύπων αναφέρθηκε η διοργανώτρια σχολική σύμβουλος Ζωή Μήλιου, εισάγοντας τους  εκπαιδευτικούς στις βασικές έννοιες της επικοινωνίας με βιωματικό τρόπο.

Με θέμα “αλλάζοντας το οικοσύστημα της σχολικής αίθουσας: εμείς ως κινητήριος δύναμη για την αλλαγή κουλτούρας” μίλησε η επικοινωνιολόγος Δρ. Ιωάννα Κωσταρέλλα, εστιάζοντας στο ζήτημα της δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών που  θα βοηθήσουν τους μαθητές να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τις σχολικές αίθουσες οάσεις παιχνιδιού.

Από την πλευρά του ο επικοινωνιολόγος-παιδαγωγός Ανδρέας Φιλιππόπουλος τόνισε την ανάγκη να ανακαλύψει κάποιος τον εαυτό του, ερχόμενος αντιμέτωπος με όσα έχει μέσα του, προχωρώντας σε μια νέα «κατασκευή» εκπαιδευτικού/εκπαιδεύτριας.

Ακολούθησε συζήτηση με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών που έθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα ζητήματα επικοινωνίας στο σύγχρονο σχολικό περιβάλλον.

 

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Στραβού.