Γεώργιος Μαργαρίτης - Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας

Εκδηλώσεις Υγείας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης «λησμόνησε» να αναφέρει πως συμμετείχε διά της εκπροσώπου του στην Εβδομάδα Υγείας στην Αιανή

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Εκδηλώσεις Υγείας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης «λησμόνησε» να αναφέρει πως συμμετείχε διά της εκπροσώπου του στην Εβδομάδα Υγείας στην Αιανή

Εκδηλώσεις Υγείας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τις προηγούμενες μέρες παρακολουθήσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής τις δηλώσεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης σχετικά με τη μη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου στις εκδηλώσεις υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν έγγραφης πρόσκλησης της Περιφερειακής Αρχής προς όλους τους ιατρικούς, οδοντιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας για ορισμό εκπροσώπων στην ομάδα εργασίας σε θέματα υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης όρισε ως εκπρόσωπο την κ. Πελετίδου, με αναπληρωματικό μέλος τον κ. Φούντογλου.

Ένας από τους σκοπούς της συγκρότησης αυτής της ομάδας είναι η συμμετοχή σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας (συνέδρια, ημερίδες ενημέρωσης για θέματα Υγείας).

Συνεπώς, στην Εβδομάδα Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Αιανή, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης συμμετείχε μέσω της  εκπροσώπου του, κ. Πελετίδου,  που ήταν και εισηγήτρια με θέμα το κάπνισμα.

Πρωτίστως τα μέλη της ομάδας εργασίας σε θέματα υγείας, που είναι εκπρόσωποι των συλλόγων, και κατόπιν προσκλήσεως, στηρίζουν τις εκδηλώσεις αυτές, όπως και η κ. Πλιάχα, εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης με θέμα εισήγησης τη στοματική υγιεινή, καθώς και ο οδοντιατρικός σύλλογος Κοζάνης που προέβη στην χορηγία οδοντιατρικού σετ σε παιδιά.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι κανένας σύλλογος δεν αποκλείστηκε από τις εκδηλώσεις αυτές αλλά συμμετείχαν μέσω των εκπροσώπων τους, όπως είχε προγραμματιστεί.

Αντίθετα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης κατά το τελευταίο διάστημα, δεν έχει αιτηθεί  εγγράφως για κάποια διοργάνωση ημερίδας.

Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις του Προέδρου στηρίζονται σε λόγια εντυπωσιασμού λόγω προσωπικών του φιλοδοξιών χωρίς να βασίζονται σε επιχειρήματα.

Πρόθεσή μας είναι, μέσα από τον διάλογο και την αγαστή συνεργασία, να προτείνουμε και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας.

Μπορούμε όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε δράσεις, στον βαθμό που μας αναλογεί, έτσι ώστε να συνδράμουμε στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.