Δύο σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής παραδίδονται στην κοινωνία του Βελβεντού απο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δύο σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής παραδίδονται στην κοινωνία του Βελβεντού απο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δύο σημαντικά έργα, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής του Βελβεντού παραδίδονται και επίσημα. Πρόκειται για τα έργα “οργάνωση, διαχείριση και ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής του κέντρου Βελβεντού” και “εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων ενόητας οικισμών Βελβεντού και κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Βελβεντού Ν. Κοζάνης”.

Τα έργα επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, συνοδευόμενος απο τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Π. Πλακεντά, το δήμαρχο Σερβίων-Βελβεντού Σ. Κοσματόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Σόκουτη και  υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ανάπλαση κέντρου Βελβεντού

Το έργο της ανάπλασης του κέντρου Βελβεντού περιλάμβανε παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία με αποξήλωση του τάπητα στους κεντρικούς δρόμους και επένδυση με κυβόλιθους, καθώς και τοποθέτηση βυθιζόμενων μπαρών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής. Το έργο χρηματοδοτήθηκε απο το ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης δήλωσε  ότι “κάνουμε το ελάχιστο μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους. Βλέποντας την αρχιτεκτονική των σπιτιών τους και τη φροντίδα με την οποία περιβάλλουν το χώρο μας δίνουν μηνύματα πολιτισμικής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς”.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Π. Πλακεντάς μίλησε για έργο πνοής, το οποίο παραδίδεται στους κατοίκους, ενώ ο δήμαρχος Σερβίων Βελβενού τόνισε ότι  “με το έργο αυτό θα βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων και το Βελβεντό θα γίνει πόλος έλξης πολλών τουριστών εντός και εκτός της χώρας”.  Τέλος, ο Γ. Σόκουτης, επί θητείας του οποίου ξεκίνησε το έργο, επισήμανε ότι το ήδη πολύ όμορφο Βελβεντό έγινε ακόμη ομορφότερο, τονίζοντας την άριστη συνεργασία που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

anaplash-kentrou-velventou1 anaplash-kentrou-velventou2

Έργο Βιολογικού Καθαρισμού Βελβεντού

 Το έργο προγραμματίσθηκε και σχεδιάσθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής ανάπτυξης του έργου, καθώς και της προστασίας του γειτνιάζοντος λιμναίου οικοσυστήματος.

“Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, επισκεπτόμενος το έργο και επισήμανε ότι “ο βιολογικός είναι εφάμιλλος της κοινωνίας αυτής και αποτελεί έργο που έπρεπε να έχει ολοκληρωθει εδώ και χρόνια, αισιοδοξούμε για τέτοια έργα σε όλη την περιοχή”.

Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Π. Πλακεντάς επισήμανε ότι “είμαστε περήφανοι για την οικολογική λειτουργία του έργου, το οποίο δίδεται σε 10 μέρες και επίσημα σε λειτουργία”, ενώ ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού αναφέρθηκε σε έργο  πνοής που μπορεί να μην είναι ανταποδοτικό, αλλά επειδή έχει να κάνει με την υγεία είναι τεράστιας σημασίας.

Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Γ. Σόκουτης έκανε λόγο για συνεργασία και συνέχεια της διοίκησης που επιτρέπει να υπάρχουν τόσο σημαντικά αποτελέσματα.

Ο βιολογικός καθαρισμός Βελβεντού χρηματοδοτήθηκε απο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΥΠΕΚΑ (ΕΠΠΕΡΑΑ– ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ- ΠΟΡΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ).

viologikos-katharismos-velventou1 viologikos-katharismos-velventou2 viologikos-katharismos-velventou3 viologikos-katharismos-velventou4 viologikos-katharismos-velventou5 viologikos-katharismos-velventou6 viologikos-katharismos-velventou7 viologikos-katharismos-velventou8 viologikos-katharismos-velventou9 viologikos-katharismos-velventou10 viologikos-katharismos-velventou11