Διοικητήριο ΖΕΠ

Δωρεάν Πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους πολίτες στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Δωρεάν Πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους πολίτες στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δωρεάν Πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους πολίτες στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σημερινή συγκυρία που οι ανάγκες λειτουργίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, επισκεπτών αλλά και των υπηρεσιών μας μέσω ασύρματων επικοινωνιών έχουν ενταθεί, λόγω προ υπαρχόντων αναγκών αλλά και όσων προέκυψαν λόγω Covid-19 για τηλεδιασκέψεις και εν γένει δωρεάν παροχή ασύρματου ΙΝΤΕΡΝΕΤ επιδόσεων σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης ενέκρινε πρόταση και μελέτη της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi.

Δωρεάν Πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους πολίτες στα κτίρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια υπό την ευθύνη του Εκτελεστικού Γραμματέα, προχώρησε επιτυχώς στην εγκατάσταση ασύρματου δικτύου εξασφαλίζοντας ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες

Α. Στο κτίριο της έδρας στη ΖΕΠ Κοζάνης

Β. Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τα συγκεκριμένα κτίρια αποτελούν πιλότο για τη μελέτη και εγκατάσταση ασύρματου δικτύου και στα υπόλοιπα κτίρια όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επισημαίνεται ότι η σύνδεση με το δίκτυο Guests είναι πολύ απλή.

Ειδικότερα, όταν συνδέεστε με το εν λόγω δωρεάν δίκτυο για πρώτη φορά, θα μεταφέρεστε σε ασφαλή σελίδα σύνδεσης (πύλη υποδοχής) οπού εκεί θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση αποδεχόμενοι τους όρους και με ένα απλό κλικ (πατώντας το «Σύνδεση») και χωρίς κωδικό.

Μετά τη σύνδεσή σας θα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείται δωρεάν το ελεύθερο WiFi. Μάλιστα, εάν αποσυνδεθείτε και επανασυνδεθείτε εντός 8ωρου, δε θα χρειαστεί νέα σύνδεση.

Η μελέτη, εγκατάσταση και παραμετροποίηση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε εξολοκλήρου από τη Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από τον Τμηματάρχη Σχεδιασμού, Δημήτρη Καραθανάση.