Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Σταύρος Γιαννακίδης, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, στην προσπάθεια του να καλύψει λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής

Συνάντηση εργασίας για την επιτάχυνση υλοποίησης των έργων εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς λυμάτων λεκάνης της Εορδαίας - Διοικητήριο ΖΕΠ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Σταύρος Γιαννακίδης, πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, στην προσπάθεια του να καλύψει λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, ιδιαίτερα η Δυτική Μακεδονία, θα ήθελα να θυμίσω στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και πρώην εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα ΕΣΠΑ κ. Σταύρο Γιαννακίδη, ότι βάση όλων των στοιχείων δεικτών η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όταν παρέδωσε η προηγούμενη Αρχή είχε μάλλον μια πολύ διαφορετική εικόνα από την οποία περιγράφει.

Είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις χαμηλότερες απορροφήσεις Κοινοτικών Κονδυλίων. Έργα, όπως η επέκταση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης βρισκόταν στα συρτάρια των Υφυπουργών.

Θα ήθελα όμως να ρωτήσω και τον γιατρό Σταύρο Γιαννακίδη αν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυνε η Περιφερειακή Αρχή για συστράτευση όλων των φορέων να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο στη καλύτερη αντιμετώπιση του φονικού ιού.

Να του θυμίσω πως ο ίδιος, λόγω ιδιότητας πριν χρόνια αντιμετώπισε τέτοιες κρίσεις με αυτοθυσία (κάνοντας εφημερίες), άλλαξε κάτι από τότε κ. Γιαννακίδη;

Γιατί δεν είστε στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους πολίτες του τόπου και στους συναδέλφους σας στον κλάδο της Υγείας; Κοινός εχθρός μας σ’ αυτό το πόλεμο δεν είναι μόνο η πανδημία; Γιατί επικρίνετε την αγορά του εξοπλισμού που αποφασίσαμε για τις μοριακές αναλύσεις των δειγμάτων από πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας; Μήπως είστε αντίθετος;

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Στην ώρα του πολέμου είμαστε μαζί. Πρέπει να είμαστε μαζί. Η κριτική, η άσκοπη και στείρα αντιπαράθεση δεν βοηθάει κανέναν. Από πισώπλατα χτυπήματα την ώρα του πολέμου μόνο ο κορωνοϊός βγαίνει κερδισμένος.

Κύριε Γιαννακίδη δεν γνωρίζω το ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ Η ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι πως το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης δεν είχε τέτοιο μηχάνημα, παρά τα 5 πολύτιμα έτη της προσφοράς σας στην υγεία.

Η καθημερινή μας παρουσία δίπλα στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους που δίνουν μάχη αυτή την ώρα, είναι ουσιαστική και δεν αποτελεί πεδίο προβολής και αντιπαράθεσης.

Οι ήρωες της υγείας γνωρίζουν πολύ καλά, ποιοι είναι δίπλα τους και δίνουν μαζί, αυτή τη μάχη.