37,8 εκατ. για τον 1ο Θύλακα Ζώνης Καινοτομίας στην ΖΕΠ

37,8 εκατ. για τον 1ο Θύλακα Ζώνης Καινοτομίας στην ΖΕΠ

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

37,8 εκατ. για τον  1ο Θύλακα  Ζώνης Καινοτομίας στην ΖΕΠ

37,8 εκατ. για τον  1ο Θύλακα  Ζώνης Καινοτομίας στην ΖΕΠ

Εγκρίθηκε ομόφωνα έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στην 3η Εδαφική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας η πρόταση για ένταξη του έργου

«1ος Θύλακας Ζώνης Καινοτομίας-Ωρίμανση Μελέτης- Υλοποίηση», προϋπολογισμού 37.800.000 ευρώ

στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Η Ζώνη Καινοτομίας της πόλης της Κοζάνης πρόκειται να κατασκευαστεί σε ακίνητο που παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο από τη ΔΕΠΕΠΟΚ, στο Ο.Τ. 6 της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) στην περιοχή «Παιάμπορο» του Δήμου Κοζάνης, η οποία καθορίστηκε με το ΦΕΚ 138/τΔ/1989 και τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 341/03-08-2007.

Χωροθετείται δυτικά των εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και νότια της Νέας Πανεπιστημιούπολης του Π.Δ.Μ. και έχει εμβαδό 27818,62 τ.μ. Προγραμματίζεται η ανέγερση 3 κτιρίων συνολικού εμβαδού 12.500 τ.μ. και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου.

Για τις ανάγκες της Ζώνης Καινοτομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας αρχικά προβλέπεται να κατασκευαστούν τρία (3) κτίρια, εκ των οποίων το πρώτο (κτίριο Α) θα στεγάζει τους χώρους  Διοίκησης, Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων (Business Incubator) καθώς και κάποια Εργαστήρια Έρευνας. Στο ίδιο κτίριο θα στεγαστούν και κάποιες κεντρικές υποδομές, όπως café, γυμναστήριο, εστιατόριο. Θα αποτελέσει το κεντρικό κτίριο της Ζώνης Καινοτομίας. Η συνολική του επιφάνεια θα είναι 4.000 τ.μ. και προτείνεται να κατασκευαστεί σε δύο ορόφους.

Το δεύτερο κτίριο (κτίριο Β) θα στεγάζει Γραφεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας. Θα αποτελέσει τον χώρο όπου θα δραστηριοποιείται το δυναμικό των επιχειρήσεων. Η συνολική του επιφάνεια θα είναι 3.000 τ.μ. και προτείνεται να κατασκευαστεί σε 3 ορόφους.

Το τρίτο κτίριο (κτίριο Γ), συνολικής επιφάνειας 5.500 τ.μ. θα έχει χρήση γραφείων και εργαστηρίων. Προτείνεται να κατασκευαστεί σε τρεις (3) ή και τέσσερις (4) ορόφους.

Στα κτίρια του 1ου  θύλακα της Ζώνης Καινοτομίας, με την εγκατάσταση μεγάλων εταιρειών, θα ωριμάζουν εμβληματικά έργα στα πλαίσια του Δ.Α.Μ, με ενδεχόμενη συσχέτιση με τους Υπόλοιπους Θύλακες της Ζώνης Καινοτομίας Δ.Μ.

ΚΤΙΡΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΕΜΒΑΔΟΝ (τ.μ.)
Α ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

Διοίκηση ΖΚ / Πάρκου 100
Κοινόχρηστοι χώροι συναντήσεων 100
Αίθουσα συνεδρίων 300
Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων 1.600
Εργαστήρια Έρευνας 1.600
Καφετέρια – Εστιατόριο – Γυμναστήριο 300
Υπόγειο – αποθήκες για τα Εργαστήρια
Σύνολο: 4.000
Β ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Υποδοχή – Κοινόχρηστοι χώροι συναντήσεων 300
Γραφεία 2.700
Σύνολο: 3.000
Γ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γραφεία / Εργαστήρια 5.500
ΣΥΝΟΛΟ 12.500

Ακολουθεί:

Παρουσίαση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνου Δάρδα για τον:

1ο Θύλακα Ζώνης Καινοτομίας στην Ζ.Ε.Π. Κοζάνης (pdf)

1os-thylakas-kainotomias