1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή στις 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης η 1η συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας.

Η εν λόγω ομάδα συγκροτήθηκε με Απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη  και απαρτίζεται κυρίως από εκπροσώπους/ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της περιοχής οι οποίες έχουν εξαγωγικό και εξωστρεφή χαρακτήρα.

Πρόεδρος αυτής της ομάδας ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βαβλιάρας ενώ μέλη είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Στέργιος Κιάνας καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος-συντονιστής σε θέματα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Μενέλαος Μακρυγιάννης, από την ΑΝΚΟ είναι η κ. Λιάνα Παπατέρπου, εκπρόσωπος ΑΝΚΟ/Ευρωπαϊκό Δίκτυο στήριξης επιχειρήσεων.

Στόχος της Περιφερειακής αρχής, με την δημιουργία αυτής της ομάδας, είναι η Δημιουργία ενός ευέλικτου σχήματος που θα έχει συμβουλευτικό και υποστηρικτικό ρόλο τόσο για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και για την Περιφερειακή Αρχή.

Η Ομάδα θα βρίσκεται σε επαφή με όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής λειτουργώντας βοηθητικά όπου χρειάζεται.

Ο Αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Βαβλιάρας συνοδευόμενος πολλές φορές από τον κ. Κιάνα ή από την κ. Γκατζαβέλη,  επισκέφθηκε έναν σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων της περιφέρειας βλέποντας και καταγράφοντας από κοντά προβλήματα και ανησυχίες των επιχειρηματιών.

Η ομάδα συγκροτήθηκε με γνώμονα τον εξωστρεφή & εξαγωγικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων ενώ έγινε προσπάθεια να καλυφθούν όλοι οι κλάδοι-θεματικές δραστηριότητας από όλες τις Π.Ε της Π.Δ.Μ.

Η Συμμετοχή ήταν ικανοποιητική με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των επιμελητηρίων της Π.Δ.Μ να δίνουν “το παρών” ενώ από την περιφερειακή αρχή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Γιώργος Βαβλιάρας και Στέργιος Κιάνας (μέλη της ομάδας) καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Γιάννης Γιάτσιος ενώ εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης παρέστη η συνεργάτης του κ. Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Τέθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα από τους εκπροσώπους/ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων. Η ομάδα θα συνεδριάζει τακτικά  με συγκεκριμένη ατζέντα και παραδοτέα  κάθε φορά ώστε να υπάρχει μεθοδικότητα και οργάνωση στον τρόπο λειτουργίας της.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης έθεσε και τα πρώτα παραδοτέα – προτεραιότητες για την ομάδα ώστε στα τέλη του Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση.

1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 1η Συνάντηση της ομάδας Εργασίας για την υποστήριξη των εξαγωγών και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνημμένα:

Η απόφαση του Περιφερειάρχη με ΑΔΑ: ΨΦΞΒ7ΛΨ-761