Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους:
“Την Παρασκευή το μεσημέρι (29/5/2026) οργάνωσα συνάντηση στην αίθουσα συσκέψεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, των Χωρικών Αντιπεριφερειάρχων, των επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, του Διευθυντή και των Υποδιευθυντών της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας μας.
Ύστερα από επιστημονική παρουσίαση των δεδομένων που αφορούν στην ευλογιά για τους τέσσερις (4) Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας ακολούθησε αξιολόγηση των δεδομένων και στο τέλος συζητήσαμε θέματα διαχείρισης κινδύνων.
Συμφωνήσαμε στην μετακίνηση των κτηνοτρόφων στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και θέσαμε τις προϋποθέσεις, υπό το πρίσμα της πρόσφατα εκδοθείσας εγκυκλίου.
Κι ενώ ετοίμαζα την αναγκαία Απόφαση με την οποία θα στηρίζαμε τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα βιοασφάλειας, εκδόθηκε νέα εγκύκλιος που καταργεί την ισχύουσα με βάση την οποία θα εξυπηρετούσαμε τις ανάγκες των μετακινούμενων, χωρίς να θίγεται η ασφάλεια των ντόπιων κτηνοτρόφων μας.
Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό και κυρίως προβληματίζομαι έντονα για το σκεπτικό αντίστοιχων αποφάσεων που τροποποιούν προηγούμενες χωρίς να οφείλονται σε σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με την ευλογιά”.
H νέα εγκύκλιος της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής:
egkyklios138714_290526
Η ενημέρωση του Περιφερειάρχη σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε αποκλειστικά τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους.




