Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης

Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης ο κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης.

Νικόλαος Λυσσαρίδης

Ο Νικόλαος Χ. Λυσσαρίδης γεννήθηκε στο Βόϊο Κοζάνης το 1979 με γονείς τον Χρήστο και την Ευφροσύνη Λυσσαρίδη. Σπούδασε Μηχανικός Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου και διετέλεσε Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών, μέλος στη Γενική Συνέλευση του τμήματος και μέλος της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του διετέλεσε Μηχανικός επίβλεψης έργων εκμετάλλευσης Ορυχείων κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπως επίσης ήταν υπεύθυνος για τις διατρήσεις και ανατινάξεις των εκάστοτε έργων.

Την τελευταία δεκαετία έχει ιδρύσει στην πόλη της Πτολεμαΐδας την τεχνική εταιρεία «Λυσσαρίδης ΙΚΕ» που δραστηριοποιείται στον χώρο της εκμετάλλευσης Ορυχείων και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα των διατρήσεων και ανατινάξεων. Η εταιρεία Λυσσαρίδης ΙΚΕ έχει ενεργό ρόλο στην ολοκλήρωση έργων τόσο στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όσο και σε μακρόπνοα έργα ανά την Ελλάδα με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά της Ιόνιας Οδού και του αγωγού φυσικού αερίου TAP.

Τέλεσε πρόεδρος της γυναικείας  ομάδας μπάσκετ Απόλλων Πτολεμαΐδας την περίοδο 2010-2013. Τα τελευταία δυο χρόνια είναι μέλος Δ.Σ. του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου Κοζάνης, με καθήκοντα Υπεύθυνου Γ.Ε.Μ.Η.

Είναι παντρεμένος με την Φιλόλογο Χιονίδου Σοφία από το 2011, και έχουν δύο παιδιά τον Χρήστο και τον Ιωάννη, ηλικίας 7 και 3 ετών.