Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος

Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος η κ. Καλλιόπη Κυριακίδου.

Κάλυ Κυριακίδου

Γεννήθηκε το 1979. Μεγάλωσε στην Κορησό Καστοριάς. Κόρη του Αλέξανδρου Κυριακίδη, γουνοποιού και της Πηνελόπης Μοσχίδου, συνταξιούχου Προϊσταμένης Τ.Υ.Δ.Κ. Καστοριάς. Είναι παντρεμένη στο Άργος Ορεστικό με τον Τσιάγγο Στέλιο, καθηγητή Φυσικής, και μητέρα ενός παιδιού.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βραβεύθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τις επιδόσεις των σπουδών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης με αντικείμενο: «Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μιλάει άριστα την αγγλική, πολύ καλά την ιταλική και ισπανική, ενώ κατέχει και τη γερμανική γλώσσα.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Καστοριά ως πολιτικός μηχανικός.

Από το 2009 είναι υπάλληλος στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Το διάστημα 2016-2019 ήταν αντιπρόσωπος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ διετέλεσε και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής μέχρι το Μάιο του 2018.

Υπήρξε Πρόεδρος, από το 2010 έως 2013 και Αντιπρόεδρος, από το 2008 έως 2010, της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. (Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. από το 2010.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Επιστημονικής Ομάδας για την προστασία της λίμνης Καστοριάς.

Ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς

Συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους του Ν. Καστοριάς. Ήταν αθλήτρια στίβου στο Γ.Α.Σ. Κορησού.