Ανοιχτή εκδήλωση απονομής βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας - EUREGION 2017» (14-11-2018)

Ανοιχτή εκδήλωση απονομής βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας – EUREGION 2017» (14-11-2018)

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ανοιχτή εκδήλωση απονομής βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού «Η Ευρώπη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας – EUREGION 2017» διοργάνωσε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν τα έργα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό με θέμα «Διαγωνισμός Φωτογραφίας, Ζωγραφικής- Σκίτσου, Λογοτεχνικής Έκφρασης και Πολυμεσικού Έργου με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας – Η Ευρώπη στην Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας – EUREGION2017», στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας #EUROPE IN MY REGION.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να φωτογραφήσουν, να ζωγραφίσουν, να αφηγηθούν, να παρουσιάσουν με τη χρήση πολυμέσων έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Καρυπίδης τόνισε ότι «όταν μιλούν τα παιδιά, η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη πάνω τους, να τα ακούμε και με μεγαλύτερη ευθύνη να προετοιμάζουμε το μέλλον τους. Τα παιδιά θέλουν μία ενωμένη Ευρώπη, θεωρούν ότι η Ευρώπη είναι το μεγάλο σπίτι μας και θα πρέπει όλοι να καταβάλουμε προσπάθειες αυτό το μεγάλο σπίτι να χωράει όλους με ισονομία, ισοπολιτεία και ίσες ευκαιρίες».

Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για τη συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό και ιδιαίτερα που τα παιδιά οραματίζονται μια ενωμένη Ευρώπη και κατέληξε πως «τα παιδιά μας δίνουν την πρόσθετη ευθύνη για το πώς εμείς θα πρέπει να εργαστούμε ώστε αυτή η Ευρώπη να γίνει πράξη και να αγκαλιάσει τους αδύναμους πρωτίστως, αλλά να δώσει και ευκαιρίες και στη γνώση και στις δεξιότητες και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χρήστος Γκόγκος και ο εκπρόσωπος του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε video με έργα που έχουν υλοποιηθεί στη Δυτική Μακεδονία με τη συγχρηματοδότηση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων.

Βραβεύτηκαν συνολικά 17 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 19 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 270 μαθητές, με 205 έργα, από 32 σχολεία και των δύο Βαθμίδων Εκπαίδευσης.

Συγχρόνως, με τη διοργάνωση της εκδήλωσης άνοιξε για το κοινό Έκθεση των έργων του συνόλου των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, η οποία οργανώθηκε με τη συνεργασία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την προβολή της εκδήλωσης είχε αναλάβει το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Η Έκθεση θα παραμείνει στο χώρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης για δύο εβδομάδες και θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Η διοργάνωση, τόσο του διαγωνισμού όσο και της εκδήλωσης απονομής βραβείων, υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων.

 Η Ευρώπη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας - EUREGION 2017 1 Η Ευρώπη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας - EUREGION 2017 2  Η Ευρώπη στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας - EUREGION 2017 3