Εκτελεστικός Γραμματέας

Εκτελεστικός Γραμματέας ο κ. Χαραλαμπίδης  Σ. Κωνσταντίνος

Κώστας Χαραλαμπίδης

Γεννήθηκε το 1956 στο Διχείμαρρο Βοΐου Κοζάνης και κατοικεί στο Δρέπανο Κοζάνης. Είναι παντρεμένος με την Χρυσαυγή Χαραλαμπίδου και έχουν δύο παιδιά την Σοφία και τον Σάββα.

Αποφοίτησε από το Ιστορικό Γυμνάσιο Τσοτυλίου. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, με ειδικότητα Τεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού και Πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών Κοζάνης με ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού.

Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και από το 1983 ως τεχνικός  υπάλληλος στην  Νομαρχία Κοζάνης και  στην συνέχεια στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Τα έτη 2014 έως 2018 ήταν Προϊστάμενος του τμήματος Εργαστηρίων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κοζάνης.

Επί σειρά ετών από την Διεύθυνση Προγραμματισμού της Νομαρχίας Κοζάνης ασχολήθηκε με τα ζητήματα προγραμματισμού έργων και ανάπτυξης. Εκλέχθηκε δύο φορές Νομαρχιακός  Σύμβουλος της  Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης  Κοζάνης. Την τετραετία  1995 – 1998 υπηρέτησε  από  την  θέση  του  Αντινομάρχη με ευθύνη τον Προγραμματισμό  των Δημοσίων Επενδύσεων, την εκτέλεση των Δημοσίων  έργων,  την  ευθύνη  για  το Περιβάλλον και την Πολεοδομία. Διετέλεσε μέλος της Διοίκησης της Αναπτυξιακής  Κοζάνης (ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε.) και Πρόεδρος  της  ΗΕLLADA  (Ένωση  Αναπτυξιακών  Εταιρειών Ελλάδος). Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Έργων του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι συγγραφέας τριών  βιβλίων: 1. Κεντρικές  Θερμάνσεις, Εκδόσεις «ΗΒΟΣ» 1992  –  Ένα βιβλίο για Φοιτητές αλλά και για κατασκευαστές Δημοσίων & ιδιωτικών Έργων. 2. Χρηματοδοτικά Μέσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αναπτυξιακός Νόμος, 1996. Μια έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του ΕΒΕ  Κοζάνης και 3. Το Πέτρινο Γεφύρι «Τσακνοχωρίου» – Ανθοχωρίου, 2016.

Είναι Μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων με κυριότερη δραστηριότητα στον Σύνδεσμο  Γραμμάτων και Τεχνών ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του για πολλά χρόνια.