Προκηρύξεις θέσεων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων πλήρωσης θέσης Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης

Ενημέρωση Πολιτών Προκηρύξεις θέσεων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων πλήρωσης θέσης Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων πλήρωσης θέσης Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης,

της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης

Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, εκδίδουμε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή και τοποθέτηση Προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, σε αντίστοιχη κενή θέση της Γενικής Δ/νσης Φορολογικής Διοίκησης, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 26 και 38, παρ. 1 και 7 του ν.4389/2016 (Α΄94) και τις διατάξεις του στοιχείου (2) της υποπερίπτωσης α΄ της περίπτωσης (4) της υποπαραγράφου Ε.2 της παραγράφου Ε του άρθρου πρώτου του ν.4093/2012 (Α΄ 222), όπως ισχύει.

1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για την αναφερόμενη θέση, έχουν οι υπάλληλοι στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν σωρευτικά οι απαιτούμενες, από τις κείμενες διατάξεις, προϋποθέσεις. Επισημαίνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα προσόντα επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας.

Συγκεκριμένα:

α) Οι υποψήφιοι, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις επιλογής του άρθρου 26, παρ. 1 και 2 α) του ν. 4389/2016 (Α΄94). Ειδικότερα, ως Προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επιλέγονται υπάλληλοι, εφόσον:

i) έχουν ασκήσει καθήκοντα Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης επί ένα (1) έτος τουλάχιστον, ή

ii) έχουν ασκήσει καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης για δύο (2) τουλάχιστον έτη,

ή iii) είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) ή κάτοχοι αναγνωρισμένου συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, κατέχουν βαθμό Α΄ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον πέντε (5) έτη στο βαθμό αυτόν, ή iv) κατέχουν το βαθμό Α΄ με πλεονάζοντα χρόνο τουλάχιστον επτά (7) έτη στο βαθμό αυτόν.

β) Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τις απαιτούμενες, για την αναφερόμενη θέση, προϋποθέσεις, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 123 του π.δ.111/2014 (Α΄ 178).

Συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ όλων των κλάδων.

Στις περιπτώσεις υποψηφίων που έχουν ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προϊσταμένου οργανικής μονάδας και δεδομένου ότι ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, οι εν λόγω υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά μαζί με την αίτηση και το απαιτούμενο βιογραφικό σημείωμα και τις σχετικές αποφάσεις ή διαταγές που πιστοποιούν το χρόνο άσκησης καθηκόντων αναπληρωτή Προϊσταμένου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

2. Κωλύματα υποψηφιότητας

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για επιλογή σε θέση προϊσταμένου, υπάλληλος, στο πρόσωπο του οποίου συντρέχουν τα κωλύματα υποψηφιότητας, κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 84 του ν.3528/2007 (Α΄26), όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 29 του ν.4369/2016 (Α΄33). Συγκεκριμένα:

α) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος για την επιλογή σε θέση προϊσταμένου ούτε να τοποθετηθεί προϊστάμενος υπάλληλος, ο οποίος διανύει δοκιμαστική υπηρεσία ή τελεί σε διαθεσιμότητα ή αργία ή έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως για τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του ν.3528/2007 (Α΄ 26) αδικήματα ή του έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα μέχρι τη διαγραφή της ποινής κατά το άρθρο 145 του ως άνω νόμου.

β) Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιος υπάλληλος που συμπληρώνει το 67ο έτος της

ηλικίας εντός ενός έτους από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των

υποψηφιοτήτων.

 

Διαβάστε εδώ την πρόσκληση (ΑΔΑ: ΨΨΖΗΗ-7ΘΑ)

 

 

Για την Π.Δ.Μ.