Ολοκληρώθηκε η 3η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Greek Tourism Expo 2016

Ολοκληρώθηκε η 3η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Greek Tourism Expo 2016

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

ΝΙΩΣΕ ΑΛΛΙΩΣ …, ΖΗΣΕ ΑΛΛΙΩΣ ….!

Ολοκληρώθηκε η 3η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Greek Tourism Expo 2016, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με μεστή παρουσία, βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού και παρουσιάζοντας σημαντικούς άξονες του, όπως το υδάτινο στοιχείο, δυτικομακεδονικά ήθη και έθιμα, χειμερινά τοπία και δράσεις εναλλακτικού τουρισμού. Για την επίτευξη της αξιόλογης συμμετοχής η Περιφέρεια συνεργάστηκε με το ΕΒΕ Κοζάνης και την Αστική Εταιρεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας  Κοζάνης, ενώ συνείσφεραν στην οργάνωση της συμμετοχής η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας και εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του τουρισμού, τους οποίους και ευχαριστεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στοχεύοντας στον επανακαθορισμό της θέσης της στην εσωτερική τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής, άφησε το στίγμα της και δημιούργησε θετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες της έκθεσης. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας συνομίλησαν τόσο με επαγγελματίες του τουρισμού όσο και με επισκέπτες της έκθεσης, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας, τις ανεξερεύνητες περιοχές της, τα σημαντικά φυσικά αξιοθέατα και τα σπουδαία μνημεία της. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις, που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας, να συμμετέχουν στις Β2Β συναντήσεις με Hosted Buyers της έκθεσης και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μεταφέροντας το μήνυμα: Νιώσε αλλιώς …, Ζήσε αλλιώς …! και συνεργαζόμενη άρτια και αρμονικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του τουρισμού, αναμένει τα αποτελέσματα της συμμετοχής της στις τουριστικές εκθέσεις και στοχεύει από τη μία πλευρά στην ολοκλήρωση του ετήσιου επιχειρησιακού σχεδιασμού για το 2017, με τη δημιουργία θεματικών διαδρομών που θα συνδέουν αξιοθέατα, μνημεία και γιορτές με την επιχειρηματικότητα και τοπικές επιχειρήσεις, και από την άλλη στην αποτελεσματική προώθηση του δυτικομακεδονικού τουριστικού προϊόντος.

greek-tourism-expo-2016-pdm1 greek-tourism-expo-2016-pdm2 greek-tourism-expo-2016-pdm3 greek-tourism-expo-2016-pdm4 greek-tourism-expo-2016-pdm5 greek-tourism-expo-2016-pdm6