ΟΤΕ

Αναβάθμιση δικτύου ΟΤΕ σε περιοχές Καστοριάς

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Σ. Αδαμόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Γούνας, κ. Θ. Ζυμπίδης, οι Δήμοι της Π.Ε. Καστοριάς, έπειτα από ενέργειές τους και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γούνας και τους υπόλοιπους φορείς της γούνας, θέλοντας να δώσουν πρόσβαση στους κατοίκους της Καστοριάς σε προσιτές ευρυζωνικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς η χρήση τους επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή ζωή των πολιτών, απευθύνθηκαν στον Όμιλο ΟΤΕ για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου.

Το έργο «Αναβάθμιση Δικτύου ΟΤΕ σε περιοχές της Καστοριάς» συμπεριλαμβάνεται  στο επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου ΟΤΕ για το 2016, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, με την τοποθέτηση δεκατεσσάρων (14) συνολικά καμπινών για την παροχή γρήγορου internet και αξιόπιστων, προσιτών ευρυζωνικών υπηρεσιών στους οικισμούς Μανιάκοι και Αμπελόκηποι Καστοριάς. Στο πλαίσιο του έργου, θα εγκατασταθεί και νέο δίκτυο επί της παλιάς Ε.Ο. Κοζάνης-Καστοριάς, στο ύψος των Αμπελόκηπων, για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των τοπικών επιχειρήσεων. Οι εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, οπότε και θα είναι εμπορικά διαθέσιμες ταχύτητες VDSL έως 50Mbps, σε επιπλέον 1.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία πέντε χρόνια. Για την τετραετία 2016-2019 υλοποιεί επενδύσεις ύψους €1,3 δισ., κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη. Διευκολύνουν την καθημερινότητα καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού

Θεοφύλακτος Ζυμπίδης